Obiective turistice

În Tîrgu-Mureș există numeroase locuri frumoase care merită vizitate, de la monumente istorice, la instituții culturale sau parcuri. Odată ajunși în oraș merită să urcați la Platoul Corneşti, de unde veți avea o panoramă superbă asupra orașului sau să vizitați Piața Trandafirilor, piața centrală a orașului, unde se află și Catedrala Ortodoxă „Înălțarea Domnului”. De asemenea, în Tîrgu-Mureș puteți admira și arhitectura clădirilor Primăriei, Palatului Culturii sau a Prefecturii. În zona centrală a orașului se află și Turnul Franciscanilor, Cetatea Medievală, Scara Rákóczi, dar și Sinagoga „Status Quo Ante”.

Grădina Zoologică

Una dintre principalele atracții turistice din Tîrgu-Mureș și împrejurimi, fiind cel mai mare spațiu de acest gen din Transilvania. Aceasta este amenajată la Platoul Cornești, în „Pădurea Mare”, ce oferă condiții ideale pentru animalele care trăiesc aici. Grădina zoologică adăpostește aproximativ 500 de animale din diferite specii, de la pești, la păsări, reptile sau mamifere. Pe lângă țarcurile și pavilioanele ce adăpostesc animalele, în interiorul grădinii zoologie este amenajată și o mică grădină botanică.

Palatul Culturii

Este una dintre cele mai importante instituții culturale din Târgu Mureș. Acesta a fost construit la începutul secolului XX și este una dintre clădirile reprezentative din perioada Belle Époque din Transilvania, atât datorită rolului său în dezvoltarea culturală și artistică a zonei, cât și datorită arhitecturii sale. Fațadele palatului sunt împodobite cu mozaicuri, basoreliefuri în bronz și piatră, fresce și vitralii. Aici se află și cea mai puternică orgă din țara noastră, la care au concertat artiști români și străini de talie internațională.

 

Ștrandul Weekend

În timpul verii, acesta este unul dintre cele mai vizitate ștranduri din Transilvania, oameni din toate zonele Ardealului vin aici pentru relaxare, datorită mărimi sale și a amenajări  la standarde europene. Complexul Weekend cuprinde bazine olimpice, bazine cu tobogane, bazine pentru copii, spații pentru plajă, terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi de echipă, precum și numeroase spații de luat masa și locuri de cazare.

Cetatea Medievală

O fortificaţie construită în timpul secolelor XV şi XVII. Are formă pentagonală şi şapte bastioane. Între zidurile sale înalte se găseşte o biserică protestantă. Fortăreaţa este locul în care sunt organizate diverse manifestări culturale şi un obiectiv turistic apreciat de mii de vizitatori.

 

Primăria oraşului Tîrgu-Mureş

Centrul Tîrgu-Mureş