Miért Novum?

Marosvásárhely először 1332-ben jelent meg a dokumentumokban az akkori Novum Forum Siculorum (új keletű vásároshely) latin megnevezésével. Három nemzet ( román, magyar és szász) is hozzájárult a mai Marosvásárhely kialakulásához. A város történelme igen gazdag és eseménydús. Kezdetben a környékbeli kereskedők találkozóhelye volt, akik üzletkötés céljával jöttek, viszont idővel ez állandó településsé kezdte kinőni magát a vár falain kívül. Marosvásárhely jelenleg 175.000 lakost számlál.

Ily módon azt javasoljuk, hogy a „Novum Football Festival” labdarúgó bajnokság teremtsen hagyományt Marosvásárhelyen és ezáltal ötvözze a régit és újat. A futball iránti szenvedély, a küzdelem szeretetének ereje, valamint a labda birtoklásának vágya mind olyan jellemzők, amelyek frissességet és gazdag történelmet biztosítanak e Maros-menti városnak.

A „Novum” számunkra a bizalmat, az innovációt, a bátorságot, az értéket és az inspirációt jelenti.
Ez az első ilyen horderejű nemzetközi labdarúgó torna Marosvásárhelyen, amely 5 és 12 év közötti gyermekek és ifjak számára jött létre. Körülbelül 1200 sportoló, edző és szülő érkezik majd városunkba, akiket mind nagy szeretettel várunk.