Látnivalók

Marosvásárhelyen számos meglátogatni érdemes hely lelhető fel, a történelmi műemlékektől a kulturális intézményeken át a parkokig. Ha a városba érkeznek mindenképp ajánljuk, hogy sétáljanak fel a Somostetőre, ahonnan remek kilátás nyílik a városra vagy látogassák meg a Rózsák terét, a város fő terét, illetve az Ortodox „Urunk Mennybemenetele” templomot. Megcsodálhatják a Városháza, a Kultúrpalota vagy a Közigazgatási Palota épületét és építészeti stílusát is. A belvárosban található a Ferencesek tornya, a Középkori vár, a Rákóczi lépcső, illetve a „Status Quo Ante” zsinagóga.

Állatkert

Az Állatkert Marosvásárhely és környéke egyik fő turisztikai látványossága, hiszen a maga nemében a legnagyobb egész Erdélyben. A Somostetőn található, a “Nagyerdő”-ben, amely ideális feltételeket biztosít az ott élő állatoknak. Körülbelül 500 állatnak ad otthont a különféle halfajoktól kezdve, a madarakon, hüllőkön át egészen az emlősökig. Az állatoknak otthont adó ketrecek és pavilonok mellett, az állatkert területén egy kis botanikus kert is található.

Kultúrpalota

A Kultúrpalota az egyik legfontosabb kulturális intézmény Marosvásárhelyen. A húszadik század elején épült és az erdélyi századforduló egyik legreprezentatívabb épülete, egyrészt a kulturális és művészeti fejlődésben való szerepéért, másrészt pedig az építészeti igényessége okán. A palota homlokzata mozaikokkal, bronz és kő reliefekkel, freskókkal, valamint ólomüveggel díszített. Itt található hazánk legerőteljesebb orgonája, melyen számos nemzetközi elismertségű román és külföldi művész játszott.

Maros Sport- és Szabadidő Központ (Víkend-telep)

A Maros Sport- és Szabadidő Központ (Víkend-telep) egy másik turistalátványosság. A nyári időszakban ez az egyik leglátogatottabb strand Erdélyben, hiszen a környező településekről mintegy özönlenek a pihenésre vágyó emberek, elsősorban a medencék mérete, valamint az európai normáknak megfelelő körülmények miatt. A komplexumban olimpiai uszoda, medence csúszdákkal, gyermek medence, napozó területek, pálya különböző sportágak számára, valamint számos étkezőhelyiség és szálláshely található.

Középkori vár

A Középkori vár egy a tizenötödik és tizenhetedik században épült erődítmény. Alakja ötszögletes és hét bástyája van. A magas falak mögött egy protestáns templom is található. Az erődítményben számos kulturális eseményt, illetve városnézést szerveznek a több ezer látogató nagy örömére.


Bodoni-erdő, Marosvásárhely

Marosvásárhely főtere