De ce Novum?

Orașul Tîrgu-Mureș a apărut pentru prima oară în documentele vremii în anul 1332 sub numele latin de Novum Forum Siculorum (Târgul Nou al Secuilor). Trei nații au dus la formarea a ceea ce este astăzi municipiul Tîrgu-Mureș, cea română, cea maghiară și cea germană. Istoria orașului este bogată și plină de evenimente. Inițial a fost un loc de întâlnire pentru negustorii din zonă, veneau să facă comerț, dar apoi târgul a devenit un așezământ permanent, construit în jurul zidurilor cetății. Astăzi numără 175.000 de locuitori.

Astfel, ne propunem ca turneul de fotbal „Novum Football Festival” să devină tradiție la Tîrgu-Mureș și să îmbine vechiul cu noul. Pasiunea pentru fotbal, puterea copiilor de a lupta și dorința de a stăpâni mingea cât mai bine sunt atributele care aduc prospețime istoriei bogate și frumoase a orașului de pe Mureș. „Novum” înseamnă pentru noi încredere, noutate, curaj, valoare, inspirație.

Este primul turneu internațional de fotbal, de o asemenea amploare, dedicat copiilor și juniorilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, care are loc în Tîrgu-Mureș. Vor fi prezenți în jur de 1.200 de sportivi, antrenori și părinți, pe care îi așteptăm cu drag.